Διάσπαση λίπους σε δεξαμενή υποδοχής βοθρολυμάτων

ΠΡΟΒΛΗΜΑ:

Δεξαμενή υποδοχής βοθρολυμάτων του Δήμου Κερατέας, συνολικού όγκου 30 κυβικών μέτρων, είχε μεγάλη συσσώρευση στερεού λίπους με
αποτέλεσμα την οριστική διακοπή της λειτουργίας της. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας, η παροπλισμένη δεξαμενή περιείχε 15 κυβικά στάσιμο νερό τα οποία κάλυπταν τον πυθμένα και τα τοιχώματα της δεξαμενής.

 

 

ΠΡΟΤΑΣΗ:

Η BioBest πρότεινε την χρήση του Clear-Flo 4004. Προτείναμε σε πρώτη φάση την χρήση μικρής ποσότητας σκόνης, την οποία ρίξαμε την ίδια μέρα μέσα στο στάσιμο νερό της δεξαμενής. Μετά από παραμονή των προιόντων μία εβδομάδα, ζητήσαμε να αδειάσει η δεξαμενή με βυτίο ώστε να ελέγξουμε το βαθμό απομάκρυνσης του λίπους από τα τοιχώματα και τον πυθμένα και να αποφασίσουμε αν θα συνεχίσουμε την αγωγή.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ:

Μετά απο 8 ημέρες ακριβώς, ήρθε βυτίο και άδειασε τελείως το φρεάτιο από το στάσιμο νερό που είχε αλλάξει χρώμα και πυκνότητα. Οταν αποκαλύφθηκε η δεξαμενή, δεν υπήρχε καθόλου λίπος στα τοιχώματα και στον πάτο της. Οι υπεύθυνοι του Δήμου ήταν απόλυτα ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα και έκριναν ότι δεν χρειάζεται καμμία επιπλέον αγωγή.